Dačić: Besmislene izjave Haradinaja, čekamo izručenje

Haradinaj otvoreno preti novim ratom pred očima celokupne Evrope

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je suvišno komentarisati besmislene izjave Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine i da Beograd očekuje da on bude izručen Srbiji po poternici naših pravosudnih organa.

Haradinaj bi da uvede "recipročne mere" Beogradu: Napao Vučića i Dačića

- Čekamo izručenje Haradinaja. To je ujedno i novi test za Evropu i za pravosudni sistem Francuske. Jer, do sada, niko od albanskih terorista nije odgovarao ni u Haškom tribunalu, a mnogi svedoci protiv njih masovno su nestajali - rekao je Dačić za Sputnjik povodom izjave Haradinaja da bi Priština trebalo da podigne poternicu za njim, kao i za premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srpski ministar inostranih poslova kaže i da je od nove Haradinajeve izjave opasnija ona koju je izrekao pre par dana, kada je zapretio da će Srbija proći kao 1999. godine.

- Znači, Haradinaj otvoreno preti novim ratom pred očima celokupne Evrope - zaključio je Dačić.

Ramuš Haradinaj, lider bivše OVK, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KIM 1998. i 1999. godine, izjavio je danas da bi Priština trebalo da uvede recipročne mere Beogradu kada su u pitanju poternice.

- Oni imaju poternice, pa bi trebalo i mi. Vučić ispunjava kriterijume da se za njim izda poternica. Dačić, takođe - rekao je Haradinaj, preneo je prištinski RTV21.

(Telegraf.rs/Tanjug)