BORBENA VOZILA NA MOSTU NA ADI, MARŠ SPECIJALNIH JEDINICA, BOJEVA GAĐANJA: Ovako je izgledala vanredna provera jedinica za hitno reagovanje (VIDEO) (FOTO)

U toku noći smo proveravali deo jedinica Vojne policije i Specijalne brigade sa ciljem utvrđivanja njihove osposobljenosti i sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata od značaja za sistem odbrane - rekao je general-major Radovanović

Jedinice Vojske Srbije pokazale su veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka, rekao je danas general-major Goran Radovanović nakon noćašnje vojne vežbe u Batajnici. Ovakve provere operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije (VS) za hitno reagovanje nastavljena je danas na više lokacija.

ŠAMAR TAČIJU! NATO protiv formiranja "Vojske Kosova": Vučić razgovarao sa Stoltenbergom

VOJSKA SRBIJE NA NOGAMA: Provera snaga za hitno reagovanje (FOTO)

Tokom noći i jutra te snage obišli su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima direktora Inspektorata odbrane general-majora Gorana Radovanovića vanredni inspekcijski nadzori jedan su od zadataka koji izvršava Inspektorat odbrane, u okviru svojih redovnih aktivnosti.

- Mi izvršavamo i vanredne inspekcijske nadzore VS, u ovom slučaju, snaga za hitno reagovanje. U toku noći smo proveravali deo jedinica Vojne policije i Specijalne brigade sa ciljem utvrđivanja njihove osposobljenosti i sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata od značaja za sistem odbrane - rekao je Radovanović.

Tokom noći sprovedeni su zadaci u rejonu Aerodroma "Batajnica" i na osnovu dosadašnjih rezultata i izveštaja inspektora sa terena, te jedinice su pokazale "veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka".

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike, pre dve noći je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica VS.

U pitanju je, kako je saopšteno, vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji.

Kako je za RTS rekao general-major Radovanović u pitanju su vanredni insekcijski nadzori po naređenju ministra odbrane i prema odluci predsednika Republike Srbije.

U okviru ovih vanrednih provera, biće organizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava.

Vučić: Uobičajena provera vojske, ništa više od toga

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da je provera dela jedinica Vojske Srbije uobičajena i da se sprovodi u skladu sa planovima.

- To je uobičajena provera, sprovodi se u skladu sa planovima koje imamo. To je potpuno normalno i ništa više od toga - rekao je Vučić na konferenciji za novinare na Kopaoniku u okviru Biznis foruma koji se tamo održava.

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)