Dačić disciplinuje stranku: Upozorio sam ih da vode računa o izjavama

Dačić je upozorio Tončeva da prestane da javno govori protiv saradnje SPS sa SNS i da na taj način ugrožava vladajuću koaliciju

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je za "Politiku" da Novica Tončev svoje tvrdnje da SPS-u preti utapanje u Srpsku naprednu stranku nije izneo na sednici bilo kog stranačkog organa, pa ni na predsedništvu. Dačić je dodao da su svi članovi Predsedništva SPS na sednici u ponedeljak bili jedinstveni u pogledu stranačke politike.

Slavica Đukić-Dejanović: Ako Tončev ima primedbe na SPS, neka napusti stranku

Šta je Dačić poručio austrijskim i američkim studentima o srpskoj duši?

Tončev je član Predsednštva SPS i narodni poslanik.

"Politika" konstatuje da je Dačić za taj list samo "pomirljivo" rekao: Upozorio sam ih da vode računa o izjavama. Ako imaju nešto da kažu, imaju stranačke organe.

"Večernje novosti" pišu da su poslednji istupi Tončeva, koji je tvrdio da SPS-u preti opasnost da nestane zbog prevelikog približavanja naprednjacima, bili tema njegovog sastanka sa Dačićem.

Kako tvrdi list, Dačić je upozorio Tončeva da prestane da javno govori protiv saradnje SPS sa SNS i da na taj način ugrožava vladajuću koaliciju.

"Novosti" navode i da je Tončev bio tema sednice Predsedništva SPS na kojoj je odlučeno da je saradnja sa naprednjacima unapređena i da ne bi više smelo da bude oprečnih izjava o tome u medijima.

I "Politika" i "Novosti" pišu da je Tončev nezadovoljan pozicijom u stranci i da očekuje da dobije mesto potpredsednika SPS.

(Telegraf.rs/Tanjug)