Smajlović: "Politika" je prodata tajnom operacijom Demokratske stranke!

Predsednica Udruženja novinara Srbije tvrdi da je "Ist medija grup" iz Moskve samo paravan iza kojeg se krije finansijer DS-a Miroslav Bogićević

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović kaže za Telegraf da je zaprepašćena prodajom najstarijeg dnevnog lista u Srbiji krišom i preko noći:

- Politika je prodata tajnom operacijom Demokratske stranke, a preko njihovog tajkuna Miroslava Bogićevića. Sve se to odigralo krišom, iza leđa javnosti, u kojem je udeo nemačkog VAC-a u vlasništvu "Politike" od pedeset odsto prodat je do sada potpuno nepoznatoj firmi "Ist medija grup" sa sedištem u Moskvi, čiji je direktor izvesni Uroš Stefanović - kaže ona.

Ljilja Smajlović tvrdi da je "Ist medija grup" samo paravan iza kojeg se krije Bogićević, i dodaje da su njegove i izjave demokrata, kako nemaju veze sa kupovinom "Politike", smešne.

- "Ist medija grup" je samo pokrivalica za demokratskog tajkuna, a to što pričaju da nemaju veze sa kupovinom ovakvog brenda Srbije je u velikoj meri smešna i u njoj ima istine koliko i to da Bogićević nije finansijer "Novog magazina" - tvrdi Smajlović.

Ona ukazuje da su čelni ljudi u DS-u odavno pokazivali sklonost ka vlasništvu u medijima, a kao primer navela je Božidara Đelića i "Ekonomist".