Vučić mahnuo za Nikolićem: Kako je NOVI ispratio BIVŠEG predsednika sa Andrićevog venca (FOTO)

Posle kratkog sastanka, Nikolić je izašao iz Predsedništva i ušao u službeno vozilo, a sa stepeništa ga je ispratio Vučić, koji je mahnuo za automobilom

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle zvaničnog preuzimanja dužnosti, ispratio je bivšeg predsednika Tomislava Nikolića iz zdanja na Andrićevom vencu. Prethodno su, Vučić i Nikolić održali kratki sastanak u Predsedništvu Srbije.

Kako američke agencije vide Aleksandra Vučića?

Novi predsednik u 15 nezaboravnih fotografija

Posle kratkog sastanka, Nikolić je izašao iz Predsedništva i ušao u službeno vozilo, a sa stepeništa ga je ispratio Vučić, koji je mahnuo za automobilom.

Nikolić je tako otišao u političku penziju, ali se neće potpuno povući, jer je preuzeo novoosnovano telo za saradnju sa Kinom i Rusijom.

Inače, Nikolić je tokom susreta u zgradi Predsedništva Vučiću predao standartu, koju je novi šef države poljubio, i pečat, simbole predsednika Republike.

Standarta je posebna zastava kvadratnog oblika sa belim rubom i romboidima u crvenoj i plavoj boji i grbom u sredini, koja označava prisustvo predsednika, a pored predsednika Republike, može je koristiti i predsednik Narodne Skupštine.

Pored zastave, Nikolić je Vučiću predao i pečat predsednika Republike koji se stavlja na akte koje potpisuje predsednik.

(Telegraf.rs)