Jučerašnja pretnja ISIS-a uznemirila je građane Srbije: Ne brinite, situacija je pod kontrolom, kaže ministar odbrane Zoran Ðorđević

Srbija ima snage i mogućnosti da se odbrani od svih izazova

Situacija je pod kontrolom i da građani mogu da budu mirni i sigurni, izjavio je ministar odbrane Zoran Ðorđević povodom pretnji koje je takozvana Islamska država uputila balkanskim narodima.

DŽIHADISTI KRENULI I NA SRBIJU: Nismo zaboravili stradanje muslimana, Balkan će platiti krvlju! (FOTO)

SABLASNE PRETNJE ISIS-a SRBIMA I HRVATIMA: Ovo je početak kraja, pamtimo silovanje naših sestara i ubijanje muslimana u Bosni i na Kosovu

Ðorđević je rekao da Srbija ima snage i mogućnosti da se odbrani od svih izazova.

- Građani mogu da budu mirni i sigurni. Ministarstvo odbrane u saradnji sa svim bezbednosnim službama situaciju konstantno prati. Ministarstvo odbrane spremno je da odgovori na sve izazove i preduzeće sve potrebne mere kako bi, kao i do sada, očuvali mir i bezbedost građana - rekao je Ðorđević.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da bezbednosne službe temeljno prate situaciju i da sarađujemo sa policijama drugih zemalja.

- Spremni smo da odgovorimo na sve pretnje - kazao je Stefanović.

Sarajevski portal Klix.ba preneo je u četvtak navodne pretnje Islamske države Srbima i Hrvatima, pozivajući se na magazin "Rumijah", zbog, kako se navodi, "ubijanja muslimana u Bosni i na Kosovu".

(Telegraf.rs/Tanjug)