Predstojeća poseta SAD: Tema razgovora Vučića i Skota

Predsednik Srbije i američki ambasador su, razmatrajući regionalnu situaciju, izrazili nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje, uz ocenu da je za to neophodno da svi u regionu daju svoj doprinos

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Kajla Skota, a na sastanku su razmotrene teme za predstojeću posetu Vučića Vašingtonu 17. jula i konstatovano da će razgovori sa američkim potpredsednikom Pensom i zvaničnicima administracije biti snažan podsticaj razvoju odnosa dve zemlje.

TURIZAM BUDUĆNOST SRBIJE Vučić: Stvaramo imidž Srbije kao privlačne destinacije

LJUBAV NE FUNKCIONIŠE NA DALJINU: Dačić upitao SAD kada je njihov predsednik poslednji put posetio Srbiju

Vučić i Skot su ocenili da su bilateralni odnosi u usponu i da SAD pružaju kontinuiranu podršku naporima Srbije da ispuni uslove za članstvo u Evropskoj uniji, ojača vladavinu prava, modernizuje ekonomiju i bude stub stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije i američki ambasador su, razmatrajući regionalnu situaciju, izrazili nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje, uz ocenu da je za to neophodno da svi u regionu daju svoj doprinos.

Oni su razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine, naglasivši neophodnost nastavka dijaloga i primene Briselskog sporazuma, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima

Vučić je zamolio ambasadora Skota da predsedniku Trampu prenese zahvalnost što je imenovao predsedničku delegaciju koja je prisustvovala svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

Američki ambasador je čestitao na uspešnoj ceremoniji održanoj 23. juna i istakao da se SAD raduju saradnji sa novom Vladom koju bude izabrala Narodna skupština Republike Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)