Epilog tuče u Skupštini grada Čačka: Predsednik u Urgentnom, sednica prekinuta, dve govornice u sali (FOTO) (VIDEO)

Incident se dogodio pošto je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče opomene opoziciji

Na sednici Skupštine grada Čačka, danas popodne je izbila je tuča, intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrede predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, a sednica je prekinuta do daljeg.

Beskućnik na smrt pretukao profesora matematike na Voždovcu. Udarcima mu izbio zube i smrskao lobanju

Incident se dogodio pošto je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović počeo da izriče mere opomene predstavnicima opozicije, a odbornik Dveri Aleksandar Tanasković prišao je stolu za kojim sedi Trifunović i bacio mu u lice skupštinski materijal.

Bio je to povod da počne opšta tuča, pesničenje i guranje među odbornicima.

Tokom ovog incidenta Trifunoviću je povređeno oko, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć, pa je prebačen na Urgentno odeljenje čačanske bolnice.

Sednica Skupštine grada Čačka, koja je ranije bila obeležena bizarnim momentima, poput istovremenog obraćanja odbornika sa dve govornice u sali, jednom regularnom, i drugom naknadno ubačenom, i danas je nastavljena u sličnom stilu, uz odlaganje od jutros za popodne, jednom pauzom, dve govornice i lomljenjem mikrofona.

Sednica je odmah po početku ponovo bila prekinuta zbog incidenta.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović je, odmah nakon izlaganja predsednice Saveta za statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu skupštine, otvorio pretres u načelu, ne dozvoljavajući odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika.

Odbornici Dveri su zbog toga negodovali, blokirajući skupštinsku govornicu i sto za kojim sedi predsedavajući.

Pogledajte kako je tekla ova sednica:

Trifunović je jednom broju odbornika Dveri izrekao opomene, a zatim je došlo do guranja među odbornicima i lomljenja mikrofona. Na dnevnom redu 14. sednice je predlog novog poslovnika o radu, na koji su odbornici opozicije podneli više od 1.100 amandmana, a Savet za statut grada odbacio je veliku većinu.

U skupštinskoj sali su i dalje dve govornice.

(Telegraf.rs / Tanjug)