NEOPHODNA POMOĆ EVROPE DA SE POMIRE: Janković i Šutanovac sledeće nedelje u Briselu

Poziv za put u Brisel na zajednički sastanak sa Mekalisterom dobila su još četvorica lidera opozicije - Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović i Vuk Jeremić

Lideri Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana Dragan Šutanovac i Saša Janković trebalo bi 24. avgusta da se nađu u Briselu na sastanku sa izvestiocem izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, pišu "Večernje novosti".

PODELA PODELJENE OPOZICIJE: Šta se krije iza novog sukoba?

Jankovićev potez je podmukao, očekivan i neiskren: Jovanović o prekidu saradnje PSG i DS

Prema navodima lista, osim Jankovića i Šutanovca, poziv za put u Brisel na zajednički sastanak sa Mekalisterom dobila su još četvorica lidera opozicije - Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović i Vuk Jeremić.

Prema informacijama "Novosti", taj susret dogovoren je pre nego što je Jankovićev PSG doneo odluku da raskine saradnju sa DS.

Iako je ranije zacrtana agenda susreta srpske opozicije sa Mekalisterom predviđala razgovore o politickoj situaciji u Srbiji i vladavini prava, izvori lista tvrde da bi kao ključna tema sada mogao da se nametne sukob otvoren izmedu DS i PSG.

- Trebalo bi da se razmatra i pitanje združenog nastupa opozicije na beogradskim izborima, a posebno učešće Dveri u budućem opozicionom savezu, na kojem insistira Janković, a EU prema tome nema blagonaklon stav - navode "Novosti".

(Telegraf.rs/Tanjug)