Palma: Srpska zastava je diplomatski pasoš za Grke

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma pozvao je grčke prvrednike da investiraju u Srbiju

Delegacija Skupštine grada Jagodine na čelu sa njenim predsednikom Draganom Markovićem Palmom i u čijem se sastavu nalaze privrednici kao i tri stotine pedeset prosvetnih radnika boravi u grčkoj regiji Pieria. Članove delegacije primio je danas u Privrednoj komori regije Pieria predsednik Privredne komore te regije Ilijas Hadžihristodulu. U razgovru je istaknuta nužnost prisnije ekonomske saradnje dve države, a predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je pozvao grčke prvrednike da investiraju u Srbiju.

Dve godine kasnije, Dačić i Palma ponovo zajedno na skuteru (FOTO)

Dačić "zapalio" Paraliju: Uzeo mikrofon i pevao za 300 Jagodinaca, posebno izdominirao kad je pevao "Nesanicu"! (VIDEO)

- Vlada Grčke koju vodi Cipras i država Srbija koju predstavlja Aleksandar Vučić su doprineli da se poveća saradnja dveju država. Srbija je zahvalna što Grčka nije priznala Kosovo niti je glasala da Kosovo uđe u UNESKO. Grčkim privrednicima su širom otvorena vrata, jer Srbija ima najbolje uslove za strane investitore u Evropi, uz to roba iz Srbije se za Rusiju izvozi bez carina. Srbiju krasi i politička stabilnost , a izmedju Grčke i Srbije postoji tradicionalno prijateljstvo, zato vas pozivam da ulažete u Srbiju i Jagodinu - rekao je Marković.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je domaćinu iz Grčke, predsedniku Privredne komore regije Pieria Ilijasu Hadžihristodulu uručio na poklon grb grada Jagodine i značku sa srpskom i grčkom zastavom rekavši:

- Imajući u vidu da je Srbija u međunarodnim odnosima poslednjih godina najpopularnija zemlja u svetu, srpska zastava koju poseduje ova značka, za vas će predstavljati dipolomatski pasoš kada budete putovali van granica Grčke.

On je izrazio i spremnost da pomogne obnovu mosta u grčkom letovalištu Paraliji, a sa čijom popravkomi vlasti iz Atine kasne.

Domaćin, predsednik Privredne komore regijie Pieria Ilijas Hadžihristodulu je zahvalio Markoviću na poseti i ocenio da je Jagodina grad u usponu, pre svega zbog napora koje rukovodstvo grada Jagodine ulaže u njegov razvoj, a Jagodinu je doslovce nazvao malim Parizom. Prema njegovim rečima saradnja oblasti Pieria i Jagodine biće intezivirana u narednom periodu.

Delegaciju Jagodine pored predsednika skupštine Grada Jagodina Dragana Markovića Palme činili su gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, Nikola Radisavljević predsednik SNS za Jagodinu, Života Starčević načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga i drugi funkcioneri i privrednici.

(Telegraf.rs)