ĐUKANOVIĆ I MIHAJLOVIĆ PONOVO U KLINČU: Da li je dužnost žena da rađaju

Iako je ovoga puta nije pomenuo po imenu, jasno je da kritiku na njen račun uputio preko Fejsbuka, zbog komentara Mihajlović na izjavu patrijarha Irineja da su Srpkinje dužne da rađaju

U proteklom periodu jedan od najvećih kritičara potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović je njen stranački i kolega i Predsedništva SNS, Vladimir Đukanović. Iako je ovoga puta nije pomenuo po imenu, jasno je da kritiku na njen račun uputio preko Fejsbuka, zbog komentara Mihajlović na izjavu patrijarha Irineja da su Srpkinje dužne da rađaju.

ZA MENE ONA NIJE DEO VLASTI: Đukanović traži od Zorane Mihajlović da podnese ostavku u Vladi i stranci

Mihajlović se oglasila povodom poziva Đukanovića da podnese ostavku

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je poručila da treba pustiti žene da rađaju onda kada one to hoće.

Na pitanje novinara uoči Samita ženskog liderstva kako komentariše izjave crkvenih velikodostojnika da žene moraju da moraju da rađaju da bi obnovile naciju, Mihajlović je rekla da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto:

- Ne može više da me iznenadi… pošto svaki dan me iznenadi ono što mogu da pročitam, a to kažu crkveni velikodostojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo.

Mihajlović je naglasila da je njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati.

Iako je nije pomenuo po imenu, sudeći po njegovom komentaru na Fejsbuk profilu, Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedništva SNS je mislio na Mihajlović, kada je napisao da se stidi osoba, koje osuđuju patrijarhove izjave.

- Puna podrška stavu Njegove Svetosti Patrijarha Irineja o tome da jeste dužnost žene da rađa. Ima li lepše i važnije dužnosti koju je Gospod ženi dao? Stidim se osoba koje osuđuju Patrijarha zbog Njegove krajnje divne i dobronamerne izjave - napisao je Đukanović na Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs)