HRVATI TVRDE da su videli dokument na kome piše KADA ĆE SRBIJA U EU

Pomenuti dokument je zapravo strategija Evropske komisije nazvana "Verodostojna perspektiva proširenja za Zapadni Balkan"

"Jutarnji list" navodi da je imao uvid u poverljiv dokumenta koji bi Evropska komisija trebalo da usvoji uskoro, a u kom se pominje i članstvo Srbije u EU.

SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Ova nedelja može odrediti sudbinu regiona u budućnosti

Kako piše taj hrvatski list, EU će kao uslov postaviti rešavanje otvorenih pitanja o granicama između Hrvatske i Srbije, ali i Hrvatske i Crne Gore. Ta pitanja bi trebalo da se reše, kako navodi "Jutarnji" do 2023. i ona su uslov da Crna Gora i Srbija dotada zaključe pregovore o članstvu u EU i postanu punopravne članice do kraja 2025.

Pomenuti dokument je zapravo strategija Evropske komisije nazvana "Verodostojna perspektiva proširenja za Zapadni Balkan", u kojoj se navodi da EU ne želi da uveze granične sporove između država regiona.

Ovaj nacrt u koji je "Jutarnji list" imao uvid, još je zaštićeni dokument, a konačna verzija trebalo bi da se usvoji i objavi u februaru sledeće godine, kako je najavio u svom godišnjem govoru o stanju Unije predsednik EK Žan Klod Junker.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)