Tahiri: Priština dostavila dokumente o ubistvu Olivera Ivanovića, sad je red na Srbiju da odgovori na četiri zahteva

Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju

Kosovske institucije dostavile su danas Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je kosovski ministar pravde Abeljad Tahiri i zatražilo da i Srbija odgovori na četiri zahteva Prištine.

DVA ŠAMARA PRIŠTINI IZ BRISELA uoči objavljivanja Strategije o proširenju EU

- Samo saradnja može dovesti do otkrivanja izvršioca ubistva - rekao je za portal gazetaexpress.com Tahiri i pozvao srpske vlasti da sarađuju sa organima Kosova na tom slučaju.

- Ministarstvo pravde je od dana ubistva Ivanovića izrazilo spremnost da u skladu sa međunarodnom pravnom saradnjom razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo je danas u saradnji s Državnim tužilaštvom dostavilo nadležnim insitucijama u Beogradu odgovarajuće zatražene informacije - kazao je Tahiri.

Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju.

- Mi, kao Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekamo odgovor na četiri zahteva upućena srpskim vlastima za obezbeđivanje dokaza - kazao je Tahiri.

On je dodao da bi dokazi koji budu prikupljeni kao rezultat saradnje institucija dve strane, bili od suštinskog značaja za istragu u cilju konačnog rasvetljavanja slučaja ubstva Ivanovića.

Ivanović je ubijen s leđa, sa šest metaka 16. januara u Severnoj Mitrovici ispred sedišta Građanske inicijative SDP čiji je predsednik bio.

(Telegraf.rs/Beta)