Demonstracije i "čekić" ako Milošević dobije spomenik

Predsednik ZEP-a Dejan Bulatović kaže da će ta stranka, ukoliko se spomenik podigne, organizovati demonstracije, te da će on lično "uzeti veliki čekić i porušiti ga"

Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP Zeleni) pozvala je danas da se odustane od inicijative da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu.

Ako se postavi spomenik Miloševiću, mi ćemo ga srušiti isti dan: ZEP i POKS oštro o inicijativi socijalista

Predsednik ZEP-a Dejan Bulatović kaže da će ta stranka, ukoliko se spomenik podigne, organizovati demonstracije, te da će on lično "uzeti veliki čekić i porušiti ga".

- To obećavam. Biće svima jasno, bar dok smo mi Zeleni na političkoj sceni nećemo dozvoliti da se tako nešto desi Srbiji - rekao je Bulatović novinarima u Studentskom parku.

Grupa građana "Sloboda" predala je nedavno inicijativu da bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević dobije spomenik i ulicu ili trg u Beogradu.

Kao razloge zbog kojih se protivi inicijativi, Bulatović je kazao da bi spomenik degradirao Srbiju u svetu i još više polarizovao društvo.

On je rekao da Zeleni žele da Srbija bude demokratska i poštovana zemlja u svetu.

- Hajde da priznamo jedni drugima da je Milošević grešio, da je krivac za mnoge stvari, dajte da to više ne pominjemo i da se bavimo budućnošću - rekao je Bulatović.

Predsednik Zelenih je rekao da ta stranka, koja je inače na beogradskim izborima nastupala na listi "Da oslobodimo Beograd" zajedno sa DS, SDS i Novom strankom podržava ukrupnjavanje opozicije koju su, kako je rekao, "predložili Dragan Ðilas i Boris Tadić".

(Telegraf.rs/Tanjug)