Državni zvaničnici čestitali Uskrs svima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru

Među prvima su čestitke uputile Ana Brnabić i Maja Gojković

Foto: pixabay.com

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru. 

Hočevar u uskršnjoj poslanici poslao važnu poruku vernicima: Sačuvajmo dostojanstvo svakog čoveka

- Živimo u vremenu velikih izazova i ovaj najveći hrišćanski praznik nas podseća na važnost mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim vam da Uskrs provedete u duhu ovih vrednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, najsrdačnije vam čestitam najveći hrišćanski praznik - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

I Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je Vaskrs katolički vernicima.

- Svim građanima Srbije, koji Vaskrs slave po gregorijanskom kalendaru, čestitam predstojeći praznik. Neka Vaskrs, kao simbol pobede života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese više razumevanje i sloge. Želim vam da ovaj veliki praznik proslavite spokojno i u miru sa najdražima, ispunjeni radošću i ljubavlju - navodi se u čestitki.

Čestitke povodom Uskrsa uputio je i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju i duhovnom miru.

- Ovaj veliki praznik, koji simbolizuje pobedu života nad smrću, neka nas podstakne na činjenje dobrih dela, uzajamno poštovanje i ostvarivanje zajedničkih plemenitnih ciljeva. Uskrs je prilika za sve nas da se zamislimo u kakvom svetu živimo danas i da podstaknemo jedni druge na veću odgovornost. Razumevanje, poštovanje drugih i mir su nam na ovim prostorima potrebni danas više nego ikad - naveo je Omerović.

(Telegraf.rs)