Snažan protest Brnabić kod Stejt departmenta: Premijerka ima jasan zahtev (FOTO)

Premijerka Srbije razgovarala je sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD i direktorom Kancelarije za Južnu i Centralnu Evropu Metjuom Palmerom obilateralnim odnosima dve države, evrointegracijama Srbije i dijalogu Beograda i Prištine.

Puč u Prištini: Borba za sultanski presto dok tajne službe hapse!

Premijerka Brnabić je sagovorniku izrazila snažan protest povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i napada na srpske zvaničnike, civile i novinare od strane prištinske policije.

Ona je, takođe, istakla da Srbija od međunarodne zajednice očekuje osudu nasilja prištinskih bezbednosnih snaga, piše u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Palmer je ocenio da je prevashodni interes SAD da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana.

On je iskazao nezadovoljstvo zbog nedavnih incidenata na Kosovu i Metohiji i naglasio važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Prema njegovim rečima, implementacija sporazuma i dijalog je jedini načinda se pronađe konstruktivno rešenje.

Predsednica vlade podsetila je da je Srbija ispunila sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma i da isto očekuje i od Prištine. Još jednom je istakla važnost formiranja ZSO i naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom.

Palmer je istakao da SAD teži nastavku pozitivne dinamike bilateralnihodno sa sa Srbijom. Prema njegovim rečima, vizija Srbije i SAD je ista, a to je stabilna i prosperitetna Srbija u Evropskoj uniji, piše saopštenju iz Nemanjine 11.

(Telegraf.rs)