Uskršnje čestitke srpskih političara: Da nas radosni dani pokrenu napred u sigurnu i bolju budućnost!

Čestitke narodu uputili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, a to je uradio i Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

USKRŠNJA POSLANICA PATRIJARHA IRINEJA: Svake godine u Srbiji nam nestane jedan grad

- Upućujem srdačne čestitke svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru. U prazničnom duhu vaskrsenja podsetimo se neprolaznih vrednosti pravoslavne vere – ljubavi, praštanja, tolerancije, mira, međusobnog uvažavanja i razumevanja. Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika podelite sa svojim najbližima i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse! - poruka je predsednika Vučića.

Čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika uputio je i Dačić.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih. Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom, istine nad laži i pravdom nad nepravdom. Želim da nam ovaj Praznik nad praznicima ukaže put ka ujedinjenju u zaštiti interesa naše države i građana, a posebno kada je reč o sigurnosti i pravu na svakodnevni život naših građana na teritoriji Kosova i Metohije - naveo je Dačić u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu sigurnu i bolju budućnost.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas", navodi se u čestitki Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

(Telegraf.rs / Tanjug)