Tatjana Macura napustila Dosta je bilo: Tu nema ni D od demokratije

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano"

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta Dosta je bilo, rekla je danas novinarima u parlamentu da je izašla iz tog pokreta.

Raspad sistema u Dosta je bilo! Radulović više neće biti predsednik, isključeno 9 članova: Dvojica poslanika tvrde da je u toku puč u Pokretu

Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno "sramno izbačene" kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se "izgleda nikada neće ni održati".

- I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni ''d'' od demokratskog procesa - rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku.

- Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo - rekla je ona.

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

- Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog - rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Ðurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

Pokret su napustili i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ivan Stijepović, koordinator za Toplički okrug Igor Stojanović i šefica poslaničkog kluba u Skupštini AP Vojvodina Zorica Damjanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)