Da li će se odložiti Kolindina poseta Beogradu? Ljajić ocenio odnos Srbije i Hrvatske

- Hrvatska je važan ekonomski partner Srbije i po prvi put smo ostvarili robnu razmenu koja premašuje milijardu evra i ima potencijala rasta - rekao je Ljajić

Odluka Hrvatske da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin nije dobrodošao u tu zemlju je korak nazad u odnosima Srbije i Hrvatske, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da nema razloga da se odloži poseta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović ukoliko je dogovorena.

Zastava sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu je uvreda za sve! Mihajlović protiv nacionalizma s obe strane

On je rekao da su nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu imali niz susreta ministara dve zemlje gde se razgovaralo o otvorenim pitanjima i unapređenju odnosa dve zemlje, ali da je incident u Skupštini Srbije prilikom posete članova Sabora, kao i to što Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku pokazuje da su odnosi dve zemlje ponovo ušli u "minus fazu".

- Naša je namera da odnose sa Zagrebom unapređujemo. Hrvatska je važan ekonomski partner Srbije i po prvi put smo ostvarili robnu razmenu koja premašuje milijardu evra i ima potencijala rasta - rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)