Šešelj ne odustaje: Mi idemo u Hrtkovce

Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje, rekao je Šešelj

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mesto.

Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u Hrtkovcima: Iz LDP-a najavili da će se suprostaviti radikalima

- Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje - rekao je Šešelj novinarima u Skupštini.

On je kazao da je režim očigledno svestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da "umore SRS da se bore za osnovna prava".

- Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje - rekao je Šešelj.

Kako je rekao, nakon što su radikali ispunili dodatne zahteve, podneli su ponovo žalbu i čekaju rešenje po toj žalbi.

- Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše starnke koji to žele, a ja naravno idem - poručio je Šešelj.

On je naveo da će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići u Hrtkovce, ''sesti na livadu'' i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, onda će klimati glavom građanima koji će, uveren je Šešelj, "razumeti šta hoće da im poruče".

- Tamo je 90 odsto građana za nas, iako se ove televizije iz Beograda trude da pokažu da građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo - naveo je Šešelj.

On je dodao da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miting na kojem će izneti svoje političke stavove.

Naglasio je da bi taj miting bio miran, te da SRS garantuje da neće biti nijednog incidenta i dodao da bi miting obezbeđivala jaka redarska služba.

Šešelj je rekao da nije predviđena šetnja kroz Hrtkovce i objasnio da je to zato što svaka šetnja ide glavnom ulicom, a u tom mestu je ta ulica, kaže, od regionalnog značaja i nije u redu da se zaustavlja saobraćaj.

- Mi smo zakazali potpuno miran miting, nećemo angažovati autobuse i nećemo praviti masovan miting. To je prostor ispred Doma kulture gde staje maksimalno hiljadu ljudi, a mi očekujemo da će biti prisutno nekoliko stotina - naveo je lider SRS.

Šešelj je izrazio očekivanje da se, osim članova SRS, mitingu odazovu i meštani Hrtkovaca i dodao da očekuje prisustvo medija.

(Telegraf.rs/Tanjug)