Posle pretnji na Tviteru zbog Popovićeve izjave o gej slikovnici reagovale i stranke: Evo šta ministar kaže na prozivke

On je objasnio da je izneo stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti

Izjava ministra Nenada Popovića da nije u redu da "Roko ima dve mame , a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske, izavala je danas brojne negativne reakcije, ali i pretnje.

Ministar Popović osudio uvoz gej slikovnica, dobio pretnje na Tviteru: Je*aće ti Ana Brnabić mater kad tad!

Na njegov tvit reagovao je najpre Gej lezbijski info centar koji od ministra traži izvinjenje.

Ta organizacija saopštila je da je podnela i tužbu protiv Popovica zbog tvita kojim, kako oni navode, "preti i diskriminiše LGBT populaciju", a reagovale su i druge LGBT organizacije kao i Liberalnodemokratska partija koja očekuje hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić.

- Osim što je proizvod elementarnog neznanja i dubokog nerazumevanja sveta oko nas, Popovićeva izjava je izuzetno zlonamerna, jer podstiče na neprijateljstvo i mržnju prema LGBT osobama - navodi LDP u saopštenju za medije, te poručuje da nakon takve izjave Popović ne bi smeo više da bude ministar.

Reagovao je zatim i ministar Popović, uz objašnjenje da je izneo stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti, te da nikako nije pozivao na nasilje.

- Izneo sam stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti. Ne pozivam na nasilje, nikada to nisam radio, ali ne želim da naša deca čitaju i rastu uz priče sa dve mame ili dvojicom tata - naveo je ministar Popović.

Dodaje da je izneo legitiman stav.

- A sa druge strane, umesto bilo kakvih argumenata za ili protiv tog stava, dobio sam najdirektnije pretnje i vređanje mene i moje majke. I to od onih koji se navodno najviše zalažu za slobodu mišljenja i široku toleranciju u društvu - kaže ministar i pita da li je to njihova tolerancija i demokratija?!

(Telegraf.rs/Tanjug)