Jovanović se obratio Šešelju uoči festivala "Mirdita, dobar dan": Nasilje na koje poziva je njegova nemoć i potreba da okupira prostor

"Jedini greh" tih mladih što su odlučili da u današnjem vremenu organizuju druženje mladih koji razgovaraju o kulturi, umetnosti, budućnosti, dodajući da je obaveza svakog pojedinca je da im u tome pruži podršku

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozdravio je što je MUP zabranio okupljanje pristalica Srpske radikalne stranke na mestu gde Inicijativa mladih za ljudska prava danas organizuje festival "Mirdita, dobar dan!".

Protesti u centru grada zbog festivala "Mirdita, dobar dan": Pristalice DSS-a i Dveri se okupile ispred Doma omladine (FOTO)

Jovanović je u saopštenju naveo da je "nasilje na koje već nedeljema poziva Vojislav Šešelj izraz njegove nemoći i želje da po svaku cenu okupira javni prostor".

Lider LDP smatra da je festival "Mirdita, dobar dan!" prilika da oni koji vode ovu zemlju pokažu drugačiji odnos prema pitanju saradnje i povezivanja Srba i Albanaca.

- Zato je važno da otvaranju prisustvuju predstavnici republičke i gradske vlasti i podrže okupljanje mladih ljudi iz Prištine i Beograda - naveo je Jovanović.

On je kazao da je "jedini greh" tih mladih što su odlučili da u današnjem vremenu organizuju druženje mladih koji razgovaraju o kulturi, umetnosti, budućnosti, dodajući da je obaveza svakog pojedinca je da im u tome pruži podršku.

Poslanik SRS Miljan Damjanović izjavio je u utorak da će ta stranka, i pored zabrane MUP-a, danas održati protestni skup zbog održavanja festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu.

VIDEO Sukob radikala i liberala zaoštrio se posle incidenta u Hrtkovcima:

(Telegraf.rs)