Sutra vanredna sednica Skupštine Srbije: Njihov izbor je na dnevnom redu

Zasedanje će se održati u Domu Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova

Na zahtev 158 poslanika za utorak, 12. jun sazvana je nova vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj će se između ostalog razmatrati ponovni izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije i više zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave.

Boško Obradović zaradio opomenu u Skupštini Srbije zbog frizure

Na dnevnom redu biće i predlog za izbor Željka Jovića za guvernera Narodne banke Srbije, a kao i predlog za izbora članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i na predlog Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Razmatraće se i odluka o izboru predsednika sudova koji je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi, o državnoj upravi, o matičnim knjigama, i javnim agencijama koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Narodni poslanici razmatraće predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i potvrdjivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada.

(Telegraf.rs/Beta)