Dokaz da Pacoli izmišlja: Ovo je zvanični dokument o povlačenju priznanja Kosova (FOTO)

- Papua Nova Gvineja smatra da je naispravnije da zauzme neutralan stav po pitanju Kosova - navodi se u noti koju je primilo Ministarstvo spoljnih poslova

Pošto je iz diplomatskih krugova juče potvrđeno da je Papua Nova Gvineja šesta zemlja koja je povukla odluku o nezavisnosti Kosova, kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli pokušao je danas da demantuje srpske vlasti, objašnjavajući da je reč o klevetama. Ministarstvo spoljnih poslova je odmah reagovalo prikazujući zvanične note o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Pacoli ponovo na diplomatske note odgovara na Fejsbuku: Papua Nova Gvineja nije povukla odluku o priznavanju (FOTO)

Srpsko ministarstvo spoljnih poslova je, kao i u prethodnim slučajevima, pokazalo zvaničnu notu o povlačenju odluke o nezavisnosti Kosova i time javnost obavestila da poseduje dokaz "crno na belo" da je Papua Nova Gvineja zaista donela takvu odluku.

- Papua Nova Gvineja smatra da je naispravnije da zauzme neutralan stav po pitanju Kosova sve dok dve strane ne nađu mirno i trajno rešenje. Zato poništavamo sva dokumenta iz oktobra 2012. godine kada smo priznali Kosovo - glasi objašnjenje koje je Ministarstvo spoljnih poslova Papua Nove Gvineje poslalo srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Ovo je do sada šesta zemlja koja je povukla svoju odluku, pored Liberije, Surinama, Sao Tome i Principe, Gvineje Bisao, Burundija, a Srbija poseduje zvaničnu notu, dokument od svake pojedinačno, koji potvrđuje takve odluke.

Kosovski ministar spoljnih objavama na društvenim mrežama pokušao je da prikaže novu diplomatsku pobedu Srbije kao laž, potpuno ignorišući ova dokumenta.

Na svojim nalozima na društvenim mrežama, Pacoli je naveo da je reč o "još jednoj izmišljotini".

- Republika Kosovo kroz svoju diplomatsku službu ima konstantne kontakte sa svim državama sveta... Dačić nije javnosti pokazao notu, već dokument gde se priprema "skica priznanja". U narednim danima putem diplomatskih kanala, sve će biti potvrđeno. Osnaživanje Kosova i njegovo konsolidovanje kao država je nezaustavljivo - napisao je Pacoli.

Dačić je nedavno rekao da Pacoli na zvanične note o povlačenju priznanja odgovara, kako jedino i može, tvitovima i postovima na Fejsbuku.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe tokom slave

(Telegraf.rs/Tanjug)