Kosovsko tužilaštvo otkrilo zašto su pustili petoricu uhapšenih Srba

Petorica Srba uhapšeni su zbog sumnje da su "pretili, ucenjivali i vršili pritisak na Srbe da izađu iz kosovskih bezbednosnih snaga

Petorica kosovskih Srba, koje je uhapsila policija u četvrtak u Gnjilanu, pušteni su na slobodu u redovnoj proceduri posle razgovora jer, kako je navelo tužilaštvo, nije bilo dovoljno dokaza policije da bi oni ostali u pritvoru, piše Koha, preneo je Unmik u pres klipingu.

Srpska lista zahteva reakciju međunarodne zajednice povodom hapšenja na Kosovu: Ćutanje na brutalnu silu izaziva nespokoj kod Srba

Petorica Srba uhapšeni su zbog sumnje da su "pretili, ucenjivali i vršili pritisak na Srbe da izađu iz kosovskih bezbednosnih snaga", piše "Koha".

Prištinski dnevnik je, u vezi sa tim tekstom, preneo i izjavu predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija koji je u utorak napisao na fejsbuku da su "pretnje porodicama srpskih pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga neprihvatljive".

Takođe je i poslanik Alternative u Skupštini Kosova Iljir Deda ocenio je juče da je hapšenje i brzo oslobađanje osumnjičenih Srba za pretnje nacionalnoj bezbednosti diletantizam svoje vrste. Prema njegovim rečima, hapšenje pet osoba u okolini Gnjilana i njihovo brzo oslobadjanje je "šou institucija Kosova".

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)