Roditeljima nije svejedno zbog ove Đurićeve izjave: "Ne možemo da garantujemo da nam deca neće ginuti"?!

Neoprezno i nepotrebno

Komentarišući poslednju rundu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić objasnio je da je bila najteža do sada, pre svega zbog pretnji ratom, nasiljem i insistiranjem na punom priznanju nezavisnosti Kosova od strane Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Međutim, jedna njegova rečenica unela je poseban nemir u javnosti, pogotovo kod roditelja širom Srbije, kojima ovakve stvari sigurno ne mogu da budu "rutinsko primljene vesti putem medija."

Neoprezna i opasna izjava glasi:

Pitanje Kosova je povezano i sa pitanjem ekonomskog napretka. Ako ne bi bilo dogovora, ne bi stvari ostale kakve jesu. Narednih tri, četiri, pet godina bismo sigurno vratili zemlju i region u sukobe. Ne bi bilo mira. Ne bismo mogli da osigramo da deca neće opet ginuti.

- Zato nam je ta vrsta dogovora važna. Uvek ima teškog uslovljavanja. Nemojte da mislite da možemo da nastavimo sa ekonomskim oporavkom, ako ne bude rešenja - rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je dodao i to da od toga da li ćemo dozvoliti zamrznuti konflikt ili ne, zavise i odnosi sa EU i radna mesta.

Šta god da je hteo da poruči, nije jasno zbog čega ponavljamo, rečenicom "da nećemo moći da osiguramo da nam deca ne ginu u budućnosti".

Kompleksnost situacije na Kosovu se sigurno ne rešava ovakvim izjavama.

(Telegraf.rs)