Finalni deo pregovora doneće priznanje Kosova i članstvo u UN: Veselji tvrdi da je to zajednička agenda Prištine, SAD i EU

Kosovo će ući u UN, NATO i EU sa granicama svoje nezavisnosti - istakao je Veselji

Odluke nezavisnog i suverenog Kosova su jasne - ni pod kojim okolnostima podela Kosovo neće biti tema dijaloga, izjavio je predsednik kosovske Skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji za Koha Ditore, odgovarajući na pisanje medija o dijalogu između Kosova i Srbije i mogućnosti podele Kosova.

Haradinaj besan: Samo Putinu odgovara promena granica

- Kosovo će učestvovati u dijalogu, tako da finalni deo pregovora proizvede međunarodno obavezujući sporazum, koji će doneti priznanje Kosova, mesto u UN. To je naša zajednička agenda sa SAD i EU. Neće biti nikakve podele Kosova. Nećemo razgovarati o ovom pitanju - rekao je Veselji.

Prema njegovim rečima, podela Kosova je jedna od starih pretenzija Srbije, koje su jednom za svagda završene 1999.godine.

- Kosova nema ništa da da. Kosovo je nezavisna i suverena država, i teritorijalna celovitost je nepovrediva. Kosovo će ući u UN, NATO i EU sa granicama svoje nezavisnosti - istakao je Veselji.

(Telegraf.rs)