Dačić dočekao lepu Mašu na 58. Saboru u Guči: Putinova miljenica povela i ćerku, a onda je pozirala sa srpskim trubačima (FOTO) (VIDEO)

Da je njena agenda bila gusta, potvrđuje i činjenica da nije stigla da promeni odabrani komad - u istoj haljini na preklop ona se danas pojavila u Dačićevom ministarstvu

Posle Dragana Markovića Palme, na 58. Dragačevski festival u Guči stigao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a njima se ubrzo pridružila i glavna gošća iz Rusije, Putinova čelična dama Marija Zaharova.

Palma kao i uvek najveseliji u Guči: Prvi zaigrao i naručio od trubača staru srpsku pesmu (VIDEO)

Lepa Maša je za dolazak u ovaj kraj, na toplii letnji dan - koji će uz zvuk trube, miris kiselog kupusa i zanosan ples igračica postati još vreliji - odabrala belu haljinu u kojoj je strpljivo pozirala sa srpskim trubačima.

Da je njena agenda bila gusta, potvrđuje i činjenica da nije stigla da promeni odabrani komad - u istoj haljini na preklop ona se danas pojavila u Dačićevom ministarstvu.

Posle dobrodošlice i izjave za medije, oni su zajedno obišli čuveni Muzej trube, gde je usledilo kratko obraćanje gostiju i domaćina - načelnika Moravičkog okruga i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, predsednica Opštine Lučani Vesna Stambolić i zamenik predsednika te opštine Milivoje Dolović.

- Moj najdraži gost je svakako Marija i želim da se ovde lepo provede. Ja sam joj pričao da je ona mega zvezda ovde, ona mi nije verovala, ali će se svakako uveriti u to večeras - rekao je Dačić.

Ona je, po svemu sudeći, oduševljena prijemom i festivalom - kako kaže po prvi put je na putu do Guče videla autentičnu Srbiju. A za svoju popularnost diplomatski je rekla "otkad sam došla ovde videla sam da je u centru pažnje muzika".

Predsednica opštine Lučani uručila je u Muzeju trube Povelju ministru Ivici Dačiću, a on je džentlmentski pripremio darove za Mašu i njenu ćerku koja joj je pravila društvo.

Mlađana Zaharova na poklon je dobila šešir, dok je ruska portparolka darivana šalom domaće modne kreatorke Roksande Ilinčić.

Za nastavak je organizovan obilazak Sabora, kao i koncert Dejana Petrovića i BigBenda, kada će, nakon uvodne numere, Mariji Zaharovoj biti dodeljena titula počasnog gosta Sabora.

(Telegraf.rs)