Palma objasnio kome ide 2.000, a kome 3.000 dinara: Dugačak red za pomoć (FOTO) (VIDEO)

Za današnji prijem prijavilo se 2.100 građana sa teritorije grada Jagodine, a najveći broj je upravo onih koji imaju više dece, a ima i stariji i bolesnih kojima je potrebna pomoć za lekove

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem i saradnicima, danas je, upriličio prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, bez zaposlenja, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

Palma kao i uvek najveseliji u Guči: Prvi zaigrao i naručio od trubača staru srpsku pesmu (VIDEO)

- Ovo je 14. godina kako organizujemo prijem za građane sa teritorije grada Jagodine, poslednjeg petka u avgustu mesecu, jer prvog septembra deca polaze u školu i hoćemo da pomognemo porodicama koje imaju decu, bez obzira da li imaju treće, četvrto, peto dete ili ako imaju jedno dete, a jedan roditelj radi i oni imaju pravo na pomoć - rekao je Marković.

Za današnji prijem prijavilo se 2.100 građana sa teritorije grada Jagodine, a najveći broj je upravo onih koji imaju više dece, a ima i stariji i bolesnih kojima je potrebna pomoć za lekove.

- Visinu pomoći ne određujem ni ja, ni gradonačelnik, niti direktorka Centra za socijalni rad, već nadležna komisija. Tako pomoć za jedno dete koje ide u školu iznosi 3.000 dinara i to znači ko ima četvoro školske dece dobije pomoć od 12.000 dinara, a oni koji su bolesni i treba ima novac za lekove, dobiju po 2.000 dinara i sve to ide preko Centra za socijalni rad. Mi smo jedni grad u Srbiji gde ima ovakav prijem građana. Ja želim da se solidarišem sa ljudima i da im pomognem - rekao je Marković i dodao da Jagodina ima dobru saradnju sa državom, sa predsednikom države, Vladom Srbije i kako je rekao, „ono što mi možemo želimo da im pomognemo“.

Dragan Marković Palma je najavio do kraja godine dolazak još nekoliko investitora u Jagodinu.

- Ja se nadam da ćemo imati i jednu veliku kinesku fabriku - kazao je Marković.

(Telegraf.rs)