Han i Vučić sutra na otvaranju Žeželjevog mosta: Evropski komesar drži govor, za EK je to ključna karika trans-evropske mreže

- Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU - kažu u Evropskoj komisiji

Evropska komisija najavila je da će evropski komesar Johanes Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandtom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

Đurić otkrio detalje Vučićevog boravka na Kosovu: Posetiće jednu od sredina u koju srpska noga, izuzev ljudi koji tu žive, ne može da kroči

- U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem predsednikom Srbije - navodi se u saopštenju Komisije.

U EK ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika trans-evropske mreže koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

- Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU - kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošen i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

(Telegraf.rs / Tanjug)