Dokaz o ruskoj privrženosti istini: Vučić se zahvalio Zaharovoj na reagovanju na zbivanja na KiM

Rusija je osudila pasivno ponašanje KFORA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je portparolki ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariji Zaharovoj na komentaru na dešavanja na KiM pre nekoliko dana.

- Zahvaljuem Zaharovoj na komentaru za sve ono što su Albanci radili na severu KiM i to pokazuje rusku privrženost istini - rekao je Vučić u Moskvi za TV Pink.

Vučić kao asistent snimatelja: Predsednik Srbije pritekao u pomoć novinarima u Moskvi (FOTO)

Kako je kazao, u utorak je veliki dan i veliki zadaci u razgovoru s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Dan posle nas ovde, mislim, dolazi austrijski premijer Sebastijan Kurc. Predsednik Putin ima veliku agendu i hvala mu što je u tu agendu uvrstio ponovo Srbiju. A mi se nadamo da ćemo uskoro imati priliku da ga ugostimo u Beogradu - rekao je predsednik Srbije. Zaharova je juče saopštila da Rusija osuđuje neaktivnost Kfora u situaciji izazvanoj raspoređivanjem kosovskih specijalnih snaga u severnim oblastima KiM pretežno naseljenim Srbima.

- Osuđujemo s tim u vezi pasivno ponašanje Kfora, koji nije preduzeo nikakvu akciju, iako mu je dužnost da osigura mir i bezbednost u regionu pod mandatom Saveta bezbednosti UN - istakla je Zaharova, u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva, prenosi Tass.

Zaharova je ocenila da je upad kosovskih komandosa u srpske enklave na severu KiM "provokacija u cilju zastrašivanja Srba" i da je njihovo raspoređivanje moglo da dovede do novog krvoprolića i da destabilizuje Balkan.

- Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na severu te teritorije 29. septembra, koji je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine, predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i vršenja pritiska na Srbiju - navodi se u saopštenju. Zaharova je istakla da je "takvo neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo da izazove novo krvoproliće na Kosovu i da destabilizuje balkanski region u celini".

Vučić posle haosa na Kosovu: Treći put napadnut mir sa ciljem satanizacije Srbije:

(Telegraf.rs/Tanjug)