Udaljen sa sednice zbog majice: Niški odbornik vređao dostojanstvo Skupštine

Komentarišući odluku o udaljenju sa sednice, Nonić je rekao da je izbačen zbog majice na kojoj je stih jedne pesme

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić danas je udaljen sa sednice Skupštine grada Niša jer je došao u majici na kojoj je pisalo "Jedna ista banda".

Od cene goriva, preko špijuna, do stava Rusije o razgraničenju: Nastavljena sednica Skupštine, poslanici postavljali pitanja

Odbornici Skupštine grada prihvatili su predlog odborničke grupe SNS i nekadašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića da se Nonić udalji iz skupštinskih klupa jer, kako su obrazložili, "vređa dostojanstvo Skupštine". Perišić je postavio pitanje ko je ta banda i na koga se to odnosi.

Komentarišući odluku o udaljenju sa sednice, Nonić je rekao da je izbačen zbog majice na kojoj je stih jedne pesme.

- Neko se našao prozvanim. Oduzeta mi je reč dok sam bio za govornicom, vraćen sam na mesto, izglasano je da sam povredio Poslovnik o radu Skupštine i udaljen sam sa sednice Skupštine dok ne promenim majicu, koja očigledno vređa ljude - objasnio je Nonić.

On je rekao da je majica izraz politike i ideologije koje zastupa ispred građana koji su za njega glasali.

- Ja imam pravo na svoje mišljenje, na političke i na građanske poruke. To nije psovka. "Jedna ista banda" je moj stav inspirisan filmom "Varljivo leto 68" gde se kaže da "jedan te isti krug ljudi dolazi na vlast'" - dodao je Nonić.

Nonić se vratio na zasedanje, nakon što je presvukao spornu majicu, ali je, kaže, uspeo da "pošalje poruku koju je želeo".

(Telegraf.rs / Fonet)