Mihajlović za Telegraf objasnila zašto nije odmah reagovala na Skatovu izjavu o "nezavisnom Kosovu"

- I ne znam šta je problem, to što želimo da gradimo auto-put sa američkom kompanijom ili nešto drugo - pitala se Mihajlović

Posle izjave američkog ambasadora u Beogradu, Kajla Skata, da je Kosovo suverena država, reagovala je i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, koja je za Telegraf izjavila da je njen stav o Kosovu poznat, a to je da Vlada Srbije nikad neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine.

Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare: Vučić o Skatovoj izjavi da je Kosovo suverena država

- Nisam reagovala odmah na ovu neprimerenu izjavu američkog ambasadora, jer je ona data na događaju na kome smo sa američkom kompanijom "Betel" dogovarali izgradnju za Srbiju izuzentno važnog auto-puta od Čačka do Kruševca, koji je vredan 800 miliona evra i koji treba da poveže 500.000 građana Srbije - rekla je ona za naš portal.

Kako je objasnila, ona je reagovala posle toga i ponovila svoj stav da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

- I ne znam šta je problem, to što želimo da gradimo auto-put sa američkom kompanijom ili nešto drugo - pitala se ona.

Ona je naglasila da ono što Srbija, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas pokušava jeste da dođe do trajnog, kompromisnog rešenja za Kosovo kako bi se sačuvao mir u regionu.

- Da dođemo do dogovora koji će omogućiti miran život za Srbe i Albance. Do takvog rešenja može da dođe samo ekonomski jaka, u svetu ugledna, nezavisna i samostalna Srbija. Zato Srbija danas, ekonomski, i naročito u oblasti infrastrukture, sarađuje sa kompanijama iz Rusije, Kine, ali i iz SAD i zemalja EU, jer je strateški put Srbije punopravno članstvo u EU. Srbija je mala zemlja kojoj treba mnogo prijatelja i potrebni su nam njihova znanja i nove tehnologije kako bismo od Srbije napravili što bolje mesto za život naših građana - izjavila je Mihajlović.

(Telegraf.rs)