EU hitno mora da vrati Prištinu za pregovarački sto: Mihajlović pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje na trgovinski rat na KiM

Ono što se trenutno dešava od strane prištinskih vlasti jeste sve samo ne poziv na mir - izjavila je ministarka Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je sramotna izjava zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja o osnivanju pakta protiv Srbije i pozvala Evropsku uniju i druge uticajne međunarodne faktore da hitno vrate Prištinu za pregovarački sto.

- Svi treba da znaju da Srbija vodi miroljubivu, pre svega odgovornu politiku. Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić i rukovodstvo Srbije žele mir u celom regionu - rekla je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Ona je rekla da je sada krajnji trenutak da odreaguju i stvari vrate za pregovarački sto.

- Srbija je sve vreme, od početka razgovora vezanih za Kosovo, zaista vodila jednu mirnu i staloženu politiku bez obzira na sve provokacije - rekla je Mihajlović.

Ono što se trenutno dešava od strane prištinskih vlasti jeste sve, samo ne poziv na mir-FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Kazala je da "ono što se trenutno dešava od strane prištinskih vlasti jeste sve, samo ne poziv na mir".

- To nije dobro za region, ne samo za Srbiju. Trgovinski ratovi i svaka vrsta sukoba ne donose bolji životni standard nijednog građana regiona - rekla je ministarka.

Očigledno je da iza trgovinskog rata stoje pozivi za druge sukobe, rekla je ć i dodala da tako nešto ne treba regionu, ni celoj EU.

(Telegraf.rs/Beta)