Ovako slave što gaze sve dogovore! Euforija u Prištini zbog formiranja "Vojske Kosova" (VIDEO)

Zaključujući sednicu parlamenta,Veselji je rekao da je ovo istorijski datum za Kosovo

Poslanici Skupštine tzv. Kosova su danas, bez prisustva predstavnika Srpske liste, protivpravno, suprotno ustavu i svim međunarodnim aktima, usvojili sva tri zakona o transformaciji KBS u tzv. vojsku Kosova.

Prvi put od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti, u prisustvu političkih lidera Albanaca, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, poslanici su bili jednoglasni u donošenu odluke kojom se inicira proces transformacije KBS u tzv. vojsku Kosova.

Izglasani su Nacrt zakona o Ministarstvu odbrane; Nacrt zakona o Kosovskim snagama bezbednosti, kao i Nacrt zakona o službi u Kosovskim bezbednosnim snagama, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom.

Zaključujući sednicu parlamenta, predsednik Kadri Veselji je rekao da je ovo istorijski datum za Kosovo.

- Čestitam svim vojnicima - rekao je Veselji.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao: Stara vojska, vojska.

A kosovski predsednik Tači je na Fejsbuku porucio da je posle dve decenije napornog rada, konačno zatvoren proces "izgadnje države Kosovo".

- Kao društvo i država, pokazali smo se hrabrim, odgovornim i znamo da treba da ostanemo ujedinjeni u odbrani interesa našeg naroda i naše države. Stvaranje Vojske Kosova i Ministarstva odbrane je najbolji poklon za ovogodišnji kraj godine - naveo je Tači na Fejsbuku.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili "Vojsku Kosova"

(Telegraf.rs/ Tanjug)