Obradović tvrdi: Dveri su pod represijom

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije naveo da nekoliko državnih institucija u vanrednim kontrolama ispituje finansijsko poslovanje stranke

Lider srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da vlast pokušava da zaustavi rad te političke organizacije, kontrolom finansija, opdnosno poslovanja pokreta.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije naveo da nekoliko državnih institucija u vanrednim kontrolama ispituje finansijsko poslovanje stranke, i tvrdi da su u tome prekoračili ovlašćenja.

- U ovom trenutku delovanje Dveri ispituju Državna revizorska institucija, Uprava kriminalističke policije, Inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Agencija za borbu protiv korupcije, a protiv četiri člana predsedništva Dveri vode se različite istrage u policiji i različitim tužialštvima ili se već vode i sudski procesi - rekao je Obradović.

On dodaje da im je zatražen i spisak članova što, veruje, vodi u dalji pritisak

Obradović navodi i da nema ničeg spornog u vezi finansijskog poslovanja pokreta.

O BOJKOTU ZAJEDNIČKA ODLUKA

Obradović je izjavio i da odluka o eventualnom bojkotu parlamenta treba da bude zajednički doneta na nivou Saveza za Srbiju.

Na pitanje o zahtevima upućenim opoziciji sa protesta - da predstave plan i kako da budu smenjeni ako ne rade dobro - Obradović je konstatovao samo da "je vreme da se napravi dogovor oko vizije Srbije".

On kaže da su protesti ušli i novu fazu, u kojoj “zajedničkim snagama, stranke, udruženja, javne ličnosti, studenti treba da iznedre novu političku paltformu iza koje bi stali svojim potpisom” .

Prva rečenica, kaže, treba da bude da nema izbora "dok ne budu fer i pošteni", kao i da je preduslov za “normalnost” u Srbiji sloboda medija.

(Telegraf.rs/Tanjug)