Albanski diplomata Dačiću poručio da je "kosovski ministar" jer je iz Prizrena: Duel na sastanku ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu

Na sastanku koji je održan u petak, Ivica Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra, što je isprovociralo Genta Cakaja

Na sastanku ministara spoljnih poslova EU i balkanskih zemalja kandidata za članstvo u EU u Bukureštu, održanom u okviru predsedavanja Rumunije Savetu ministara EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić konstatovao je da se za stolom nalaze dva ministra spoljnih poslova tzv. Kosova, aludirajući na to da je vršilac dužnosti šefa diplomatije Albanije Gent Cakaj poreklom sa Kosova.

Na sastanku u petak, Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra, što je isprovociralo Cakaja.

- Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom? To je teška provokacija ministra spoljnih poslova Edija Rame - kazao je Dačić.

Prema portalu, na Dačićev komentar odmah je reagovao ministar Cakaj.

Na sastanku u petak, Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra-Foto: Nikola Tomic

- U stvari gospodine ministre, trebalo je ranije da budete isprovocirani, jer je Kosovo imalo dvojicu ministara spoljnih poslova. Vi ste treći, jer ste iz Prizrena, zar ne? Ja sam Albanac sa Kosova i ovde predstavljam Albaniju - rekao je Cakaj.

Albanski premijer Edi Rama istovremeno je ministar spoljnih poslova, dok je Cakaj ministar spoljnih poslova na dužnosti, pošto mu je Rama preneo sva ovlašćenja šefa albanske diplomatije.

(Telegraf.rs/Beta)