Kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom? Predsednik Srbije odgovorio na kritike u javnosti

- Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... - objasnio je Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom posete Intitutu za majku i dete, koja je izazvala kritike u javnosti, ispoštovao sve procedure i upitao kako je mogao da odbije majku, koja ga je zamolila da se slika sa njenim bolesnim detetom.

Kako je primetio, još više bi ga napali da je odbio to i da nije hteo da se slika sa dečakom.

- Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... To je toliko potresno i divno, ne samo videti tu decu, već i njihove majke, koje im pružaju ljubav. To je toliko potresno da morate da zaplačete i da ste od kamena... - rekao je Vučić za TV Prvu.

On je ispričao da je Zlatanova majka izašla iz sobe, tokom obilaska, i zamolila ga da se slika sa njenim sinom, jer mu je to želja.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom...? - upitao je predsednik i rekao da bi ga napali da je odbio da se slika, da bi i za to opet našli razloge.

Vučić je zahvalio direktoru Insituta Radoju Simiću, što je o poseti i poštovanju procedura govorio na pošten način.

- A, svako ko je pošten u zemlji je sendvičar, čim se ne slaže sa političarima koji predstavljaju društveni talog, a koji bi želeli da u taj talog i mulj uvedu sve pristojne ljude - rekao je Vučić.

Govoreći o Insitutu, on je ponovio da je za tu ustanovu već izdvojeno 142 miliona dinara, a biće izdvojeno još 20 miliona evra za kompletnu rekonstrukciju, od krova do poda u prizemlju.

- Sve ćemo obnoviti, naša deca će imati neuporedivo bolje mesto da se leče - rekao je Vučić.

Dodao je da će Insitut imati i novi blok za transplantaciju koštane srži, a da je Ministarstvo zdravlja odobrilo sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija.

Rekao je i da su lekari Instituta bili zadovoljni kada su čuli ono što je rekao o ulaganju u Institut.

Printskrin: TV Prva

Kako kaže, zbog nekadašnje situacije u zdravstvu nisu nas ni stavljali na listu EU, bili smo poslednja plasirana zemlja.

Sada smo bolji od 8 zemalja EU i mislim da ni to nije dovoljno, kaže Vučić i navodi da smo šest zemalja pretekli samo prošle godine.

- U regionu postajemo najbolji. Dolaze iz Bijelog polja, iz Indonezije, dolaze Albanke sa Kosova, Makeodnije, Republike Srpske, Federacije...Imamo izvanredne lekare, uslige su sve bolje - rekao je Vučić.

On podseća na nedavno završeni Klinički cenatr u Nišu, od kojeg je teško naći bolji, da se gradi nova bolnica u Loznici i navodi da nam je bilo potrebno 32 godine da se oporavimo i da bismo počeli sa tim.

Potrebno je vreme da sakupite novac i da krenete da obnavljate ono što je razoreno i uništeno, kaže Vučić.

VIDEO: Predsednik Srbije prilikom posete Institutu za majku i dete

(Telegraf.rs / Tanjug)