"Očekujem da međunarodna zajednica ne ćuti na ponašanje Albanaca": Vučić na sastanku sa Mekalisterom ponovio stav Srbije (FOTO)

Sastanku prisustvuje i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, a sa Mekalisterom će, kako je najavljeno, na sastanku biti i delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta

Predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik je sa evropskim zvaničnicima razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskoj agendi i situaciji u regionu.

Tema razgovora bio je i problem u dijalogu između Beograda i Prištine, uz saglasnost predsednika Vučića i predsedavajućeg Mekalistera da je neophodno ponovno uspostavljanje pozitivnog okruženja, kako bi bili stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

Predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister sastao se danas u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem-FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Vučić je naglasio da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu proveli nijednu tačku Briselskog sporazuma i da su uveli anticivilizacijske takse na robu iz Srbije, ponovo istakavši stav Srbije da će, tek kada to bude ispunjeno, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

Uoči početka sastanka, Dejvid Mekalister je, na ulazu u zgradu Predsedništva, poručio Tanjugu da će o porukama sa kojim dolazi u Beograd govoriti sutra.

- Sutra je konferencija za novinare...Prvo moram da razgovaram - rekao je u prolazu.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, a sa Mekalisterom će, kako je najavljeno, na sastanku biti i delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Visoka delegacija EP boraviće u Beogradu, a zatim i u Prištini, do 2. marta.

- Cilj posete je procena političke situacije na terenu kao i trenutnih odnosa Srbije i Kosova sa EU, uključujući i reformsku agendu, ali i dijalog Beograda i Prištine u kome posreduje EU - najavljeno je prošle nedelje u Evropskom parlamentu.

(Telegraf.rs/Tanjug)