Bezbednosna situacija na KiM složena, jedna varnica može da napravi katastrofu: Stefanovićevo upozorenje čitavom regionu

- Nažalost, najnoviji pokušaji organizacije i angažovanje specijalnih jednica policije kosovskih struktura i takozvane vojske i njihovo naoružavanje, ne idu u prilog stabilizaciji i miru - rekao je Stefanović

Bezbednosna situacija Kosovu i Metohiji je složena i stalno u razgovoru s strancima ističemo da svi moraju da budu oprezni, jer jedna varnica od nekoga ko je neodgovoran može da napravi katastrofu, ne samo na teritoriji Srbije, već čitavog regiona i mi tražimo da razgovorom rešimo problema, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Nažalost, najnoviji pokušaji organizacije i angažovanje specijalnih jednica policije kosovskih struktura i takozvane vojske i njihovo naoružavanje, ne idu u prilog stabilizaciji i miru - rekao je Stefanović za današnju Politiku.

Takođe, naveo je on, njihovi upadi u stanove i hapšenja ljudi, zaplena robe i hrane iz centralne Srbije pokazuje da se Srbima ništa dobro ne dešava na KiM i da s pravom strepe svakog dana.

- Naravo da moramo da budemo spremni da zaštitimo srpsko stanovništvo da se ne dogodio novi pogrom, masovni egzodus i ubijanje. Deo ljudi veoma hrabro govori o tome kada druge ljude treba da šalju u sukob. A kada ih pitate da li bi oni bili spremni ujutru da krenu, oni baš i ne bi - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)