Dok se sa bine obraćao zastavniku Vučkoviću, predsednik Vučić zaplakao (VIDEO)

Hvala vam što ste sačuvali naš narod, hvala vam što ste sačuvali našu decu - rekao je predsednik zastavniku Vučkoviću

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je na centralnoj manifestaciji obeležavanja 20 godina NATO agresije, koja je održana u Nišu i tom prilikom, dok se obraćao jednom od zastavnika koji je povređen tokom bombardovanja - zaplakao.

Penzionisani zastavnik prve klase, koji je prilikom šisćenja terena od kasetne municije izgubio obe ruke, Slađan Vučković, bio je u publici, a predsednika su, dok ga je gledao tokom obraćanja, savladale emocije.

Penzionisani zastavnik prve klase, koji je prilikom šisćenja terena od kasetne municije izgubio obe ruke, Slađan Vučković-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Dragi Slađan, divni čovek, podoficir koji je izgubio obe šake, naleteo je na 107 minu koju su zločinci bacilli, ali ima unuke i imaće ih još, ako Bog da...- obratio se Vučić Vučkoviću na obeležavanju dve decenije od početka NATO agresije.

- Hvala vam na junaštvu, na odanosti otadžbini. Nema ništa preče i važnije od otadžbine. Hvala vam beskrajno za sve što se za otadžbinu uradili i decu spasili od zločinačkih mina - rekao je Vučić i potresen njegovom sudbinom, tokom govora povodom 20. godišnjice NATO agresije, čak i zaplakao.

- Ja mogu i da plačem, imam prava na to. Vi nemate, Bogoljub i Anđela (deca zastavnika Vučkovića) bi se ljutili - rekao je zastavniku.

Video: Zastavnik Vučković o danu kada mu je NATO bomba raznela ruku

(Telegraf.rs)