Nataša Kandić obeležila godišnjicu ubistva albanskih civila, pa se osvrnula na Nebojšu Pavkovića: Zbog njenog tvita se usijao internet

Kandićeva se na Tviteru obratila naciji sa pitanjem da li je to ubistvo nedužnih civila "NATO agresija"

Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo, obeležila je 20. godišnjicu ubistva 14 civila od strane porodice Bogujevci i Durići u Podujevu od strane srpskih jedinica, koje se dogodilo 28. marta 1999 godine.

Kandićeva se na Tviteru obratila naciji sa pitanjem da li je to ubistvo nedužnih civila "NATO agresija", a bura oko njenih objava ne stišava se ni deset dana kasnije.

- Danas, pre 20 godina, pripadnici MUP-a Srbije, jedinica" Škorpioni ", ubili su 14 civila, albanskih žena i dece iz porodica Bogujevaca i Durićija u Podujevu - napisala je Kandić pa se nadovezala novim tvitom.

- U Dnevniku Nebojše Pavkovića zabeleženo je da su 28. marta, u NATO napadima, poginula dva pripadnika VJ - Goran Marin, kod Gnjilana, i Mario Protić, kod Kačanika. On je iskoristio "zatišje" (dok je policija ubijala u Podujevu) da se podšiša u hotelu "Grand" u Prištini. Tako kaže.

Sa druge strane, u svom ratnom dnevniku, komandant Treće armije general-pukovnik Nebojša Pavković izneo je dokument o operaciji "Aligator", koja je, navodno prema podacima koje je dobio, trebala da bude sprovedena kako bi NATO definitivno slomio našu zemlju.

Pavković je u dnevniku, koji je objavljen u knjizi "Treća armija sedamdeset osam dana u zagrljaju "Milosrdnog anđela"", napisao da je podatke o operaciji "Aligator" dobio od pukovnika Antića, koji je rekao da je izvor dokumenta iz komande UNPREDEP-a i udruženja "Lekari bez granica" iz Skoplja. Pukovnik Antić je uverio Pavkovića da je izvor pouzdan, da se radi o dugogodišnjem pouzdanom saradniku koji je radio na aerodromu "Petrovec", a našem operativcu službe bezbednosti je u motelu "Predejane" predao poverljivi materijal.

Objava Nataše Kandić izazvala je lavinu komentara na Tviteru, a mišljenja i stavovi su bili podeljeni. S jedne bili su oni koji su je podržali, dok su se s druge strane protiv ove objave pobunili oni koji tvrde da su srpske žrtve zapostavljene i da se Srbi ciljano predstavljaju kao genocidni narod.

(Telegraf.rs)