Gojković razgovarala sa predstavnicima poslaničkih grupa: Evo ko je od opozicije bojkotovao sastanak, a ko je ipak došao (FOTO)

Na sastanku je zaključeno da su nužne izmene i dopune Poslovnika kako bi omogućili bolji rad parlamenta u vremenu do redovnih izbora

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković prenela je danas, nakon konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa, da je zaključeno da su nužne izmene i dopune Poslovnika kako bi omogućili bolji rad parlamenta u vremenu do redovnih izbora.

Gojkovićeva je, u obraćanju medijima, objasnila da je održala sednicu Kolegijuma Narodne skupštine, koju je zakazala i najavila još prošle nedelje, a da je tema bila rasprava u otvorenom dijalogu kako unaprediti rad parlamenta i na koji način da poslanici bolje zastupaju interese građana koji su glasi za njih.

- Zadovoljna sam današnnjim sastankom, načinom i sadržinom diskusija koja se čula od strane šefova poslaničkih grupa, koji su uzeli učešće. Učestvovale su dve opozicione partije, odnosno poslaničke grupe - SRS Vojislava Šešelja, i poslanička grupa Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića - rekla je predsednica parlamenta.

Gojković - Foto: Tanjug/ Maja Valić

Posebno se zahvalila Miladinu Ševrliću što je prisustvovao Kolegijumu, podsećajući da je on poslanik koji je izbačen iz poslaničke grupe „Dveri“ samo zato što je imao različito mišljenje u odnosu na Boška Obradovića i što je želeo da učestvuje u plenumskim raspravama Skupštine.

- Zaključak sastanka je da je potrebno da svi zajedno razmislimo o izmenama i dopunama važećih pravila i procedure po kojoj radi Skupstina. Poslanici iz partija koje delimično bojkotuju rad parlamenta su 2009.godine doneli ta pravila. Saznala sam da je doneto u julu u vremenu kada se održavaju vanredne sednice sa izuzetin važnim temama bez prava da se sustinski raspravlja o Poslovniku - objasnila je Gojkovićeva.

Sastanak u Skupštini - Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Najavila je da će SRS i LDP iznete predloge dostaviti i u pismenoj formi.

Konsultacije su održane danas u odsustvu predstavnika stranaka iz Saveza za Srbiju, kao i poslanika Moderne Srbije.

Na konsultacije došli su Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija, Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke, Mira Petrović predstavnica PUPS-a, Milorad Mijatović iz SDPS-a, Aleksandar Martinović iz Srpske napredne stranke, Veroljub Arsić u svojstvu potpredsednika Skupštine Srbije, Balint Pastor predstavnika Saveza vojvođanskih Mađara, Neđo Jovanović iz Socijalističke partije Srbije, Čedomir Jovanović iz LDP-a, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

(Telegraf.rs/Tanjug)