"Taj ratni huškač ti je pomogao da dođeš na vlast, a sad se zgražavaš nad njim": Hrvatski mediji se obrušili na Kolindu zbog Šešelja

Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na osudu - navodi Indeks

Osuda Kolinde Grabar Kitarović na račun "Otadžbinskog kongresa u Hrtkovcima" koji je Vojislav Šešelj održao juče, izazvala je lavinu reakcija u hrvatskim medijima, koji predsednicu optužuju da je "ona možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu".

Kako tvrdi Index.hr, upravo joj je Šešelj pomogao da postane predsednica Hrvatske.

- Ono što radi Šešelj, koji je u suštini "ridikul"(podsmeva se), ali i dalje opasni "ridikul", za svaku je osudu, no Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu - navodi Indeks, koji smatra da je upravo Šešelj pomogao Kolindi da pobedi Ivu Josipovića na predsedničkim izborima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Indeks svoju ocenu zasniva na gostovanju Šešelja u hrvatskoj televizijskoj emisiji "Bujica" 2014.

- Šešelj je tada izvrsno poslužio Kolindi Grabar Kitarović svojom izjavom da podržava Ivu Josipovića te da se 'divi' Vesni Pusić. Sasvim prigodno, Kolindu Grabar-Kitarović, tada još kandidatkinju za predsednicu i članicu HDZ-a, nije pominjao - navodi Indeks.

Hrvatski portal dodaje i da je Šešelj 2016. posle pobede Kitarovićeve na izborima, "proglasio sebe ključnim čovekom za promenu vlasti u Hrvatskoj".

- Doveo sam na vlast dragu Kolindicu - rekao je tada Šešelj, podseća Indeks.hr.

Hrvatska predsednica oglasila se povodom održavanja Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da je "poražavajuće za Srbiju" (?!) što je dozvolila održavanje tog stranačkog skupa.

Video: "Otadžbinski kongres" Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima

(Telegraf.rs)