Vjerica Radeta neće dobrovoljno u Hag, Boško Obradović protiv izručenja

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu saopštio je danas da će se članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću, koji su optuženi za nepoštovanje suda, suditi u Hagu, a ne u Srbiji

Poslanica Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je danas da ona i njen kolega Petar Jojić nemaju nameru da idu dobrovoljno u Hag, navodeći da ih štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za izručivanje.

Inače, o odluci Međunarodnog mehanizma i nalogu za njihovo hapšenje saznala je, kaže, iz medija, te dodaje da nije njen problem kako će Srbija da reaguje.

Predstavnicima medija u skupštini Radeta je rekla i da ne može da veruje da postoji neko ko bi bio u stanju da grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali je zaključila da je to svakako pitanje za predstavnike vlasti.

A lider Dveri Boško Obradović kaže da taj pokret ne bi izručio nijednog državljanina Srbije "lažnom i antisrpskom sudu u Hagu".

Upitan da prokomentariše odluku Međunarodnog mehanizma da se poslanicima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću koji su optuženi za nepoštovanje suda sudi u Hagu, a ne u Srbiji, rekao je da se stav Dveri nije promenio "ni za milimetar".

(Telegraf.rs/Tanjug)