SPO: Podržavamo Vučićevu politiku prema Kosovu, zamrznuti konflikt je agonija i propast Srbije

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga "ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira"

Srpski pokret obnove (SPO) podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uz pomoć Evropske unije za kosovsko pitanje pronađe trajno rešenje, koje će garantovati mir i punu zaštitu srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i crkvama, manastirima i sveukupnom duhovnom nasleđu Srbije.

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga "ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira".

Ističe se da "nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar, ne samo između Srba i Albanaca nego i u Severnoj Makedoniji i BiH".

- Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije - kaže se u saopštenju.

- Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu s dugoročnim interesima Srbije - ističe Predsedništva SPO.

(Telegraf.rs/Tanjug)