Oglasila se Moskva povodom akcije prištinskih specijalaca: Ovaj trenutak nije slučajno izabran

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je pozvalo međunarodne pokrovitelje Prištine da urazume kosovsko-albanske radikale i spreče dalju eskalaciju konflikta

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je upad kosovsko-albanskih specijalnih snaga u srpske opštine i hapšenje 13 Srba još jednom u nizu provokacijom Prištine, prenosi Sputnjik.

Ruski MIP je saopštio da je provokacija Albanaca protiv Srba na Kosovu, direktna posledica višegodišnje popustljivosti EU i SAD.

- Kosovski činovnici su već navikli da im se sve provokacije opraštaju - izjavili su u Ministarstvu.

U Moskvi smatraju da ovaj trenutak nije slučajno izabran — odmah nakon govora predsednika Srbije u parlamentu o kosovskom pitanju. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je pozvalo međunarodne pokrovitelje Prištine da urazume kosovsko-albanske radikale i spreče dalju eskalaciju konflikta.

Portparolka MIP Rusije Marija Zaharova je saopštila da „upad kosovsko-albanskih specijalnih snaga u srpske opštine vodi ka eskalaciji međuetničke napetosti koje „lišavaju smisla višegodišnje napore međunarodne zajednice za mirno rešavanje konflikta".

VIDEO: Pucnjava na severu Kosova i Metohije

(Telegraf.rs)