Darovanje odlazećeg ambasadora Rusije: Karići Čepurinu uručili srpsku oficirsku sablju (FOTO)

Vredni pokloni za ambasadora Rusije

Odlazeći ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin na poklon je od narodnog poslanika Dragomira J. Karića dobio repliku sablje srpskog oficira.

Nakon sedam godina provedenih u Srbiji, Čepurin se u Rusiju vraća sa brojnim uspomenama i poklonom koji je Karić u svoje, i u ime narodne poslanice Milanke Karić, darovao ambasadoru. Ovaj poklon Čepurinu je dodeljen u ambasadi Ruske Federacije, a ambasador je odlikovan i ordenom porodice Karić za, kako je istaknuto, iskrenu podršku srpskom narodu u najtežim vremenima.

Među poklonima za odlazećeg ambasadora Rusije i njegovu suprugu Nataliju su i srebrnjaci sa likom Janićija i Danice Karić, knjiga "Heroine Srbije - vekovnik" na ruskom jeziku u izdanju Karić fondacije, kao i modni detalj za prvu damu ambasade Ruske Federacije u Beogradu - specijalni dar od Bogoljuba i Milanke Karić.

Aleksandar Čepurin i replika sablje srpskog oficira - Foto: BK TV

Ambasador Čepurin je svoja iskustva tokom diplomatske karijere u našoj zemlji preneo među korice knjige "O Srbiji i Srbima" koju je sa posvetom uručio Dragomiru J. Kariću uz niz prigodnih poklona. On je s puno emocija pričao o značaju saradnje i negovanja prijateljskih odnosa sa tradicionalnom srpskom patrijarhalnoj porodicom Karić i s pietetom govorio o Bogoljubu, Milanki, Dragomiru i Hafi podvukavši važnost njihovog angažovanja zarad jačanja strateške saradnje između Srbije i Rusije, koju uspešno neguju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

- Sa porodicom Karić saradnja je bila izuzetno pozitivna i takva će biti i u budućnosti. Naš odnos je odličan, iskren, i uvek smo imali uzajamno razumevanje. Veoma je bitno da imamo u zemlji ljude koji razumeju i koji su spremni da pomognu. Porodica Karić je imala veliki značaj u jačanju odnosa između Rusije i Srbije, a Dragomir je vrlo važan deo srpske političkog sistema i zahvalan sam mu na svemu - naglasio je Aleksandar Čepurin.

Dragomir J. Karić rekao je da Aleksandar Čepurin ostaje upamćen kao čovek koji je nesebično dao svoj nemerljiv doprinos čvrstim prijateljskim odnosima Srbije i Rusije.

Aleksandar Čepurin i Dragomir J. Karić - Foto: BK TV

- Posle svih ovih godina druženja i rada imam osećaj da će njegov odlazak ostaviti jednu prazninu. Kao čovek koji često posećuje Rusiju imaću prilike da se viđamo i da razmenjujemo iskustva. Imajući u vidu da je on čovek u punoj snazi, pre svega mentalnoj, i sa velikim diplomatskim iskustvom, to će biti zaista dragoceno, a ja ću nesebično deliti sve savete velikog srpskog prijatelja Aleksandra Čepurina - podvukao je Karić.

On se posebno osvrnuo na ulogu Natalije Čepurin, ambasadorove supruge, uporedivši njenu privrženost mužu i porodici sa tradicionalnim vrednostima koje neguje familija Karić.

- Izuzetno aktivno je učestvovala u stvaranju dobrog imidža Ruske Federacije kao do sada nijedna supruga nijednog ambasadora Rusije i nesebično je pomagala svom mužu. Želim da ih njihova ćerka Maša sa mužem Filipom uskoro obraduje i da postanu baka i deka i osete kakva je to radost. Na mnogaja ljeta da živi naše prijateljstvo. Nedostajaće nam - rekao je Dragomir J. Karić.

(Telegraf.rs/Tanjug)