Poseta Makrona Beogradu nosi 3 poruke: Prva poseta francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete predsednika Makrona biti potpisani mnogi važni ugovori

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske Frederikom Mondolonijem, sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Srbiji, situaciji u regionu i evropskom putu naše zemlje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

S obzirom na to da je predstojeća poseta prva poseta predsednika Francuske Srbiji posle osamnaest godina, ona će predstavljati veliki napredak u odnosima dveju zemalja, istakao je predsednik Vučić i naglasio da će, nakon francuske strategije o Zapadnom Balkanu, to značiti izuzetnu priliku i za razgovor o evropskim integracijama Srbije.

Vučić i Monodoloni - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je istakao da će tokom posete predsednika Makrona biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta, kao i mnogi investicioni projekti.

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Posebno istakavši želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske, predsednik Vučić je naglasio da je poseta predsednika Francuske posle osamnaest godina veliki napredak u odnosima dveju zemalja.

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić naglasio je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i dodao da su jednostrani potezi Prištine, kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ambasador Mondoloni pozdravio je pristup Srbije u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska pozdravlja mirnu reakciju srpske strane.

Mondoloni - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je naglasio da će poseta predsednika Makrona nositi tri poruke: unapređenje ekonomske saradnje, podršku reformama Srbije i podršku normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)