Posle Haradinaja još dvojica visokih funkcionera iz Prištine idu u Hag

To se dogodilo dan posle poziva upućenog tzv. kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju posle čega je usledila i njegova, kako je rekao, neopoziva ostavka

Bivši porparol terorističke OVK i ekspredsednik parlamenta u Prištini Jakup Krasnići otkrio je danas da je i sam pozvan pred sud u Hag.

On se tim povodom oglasio i na Fejsbuku gde je postavio vest da je dobio poziv iz Haga, a uz informaciju postavio je i slike iz svoje bogate OVK karijere među kojima je i jedna u kojoj je on u uniformi terorističke OVK odnosno UČK.

To se dogodilo dan posle poziva upućenog tzv. kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju posle čega je usledila i njegova, kako je rekao, neopoziva ostavka.

Osim njega, pred tužiocima Specijalnog suda za ratne zločine će se naći i nekadašnji zamenik šefa glavnog štaba tzv. OVK i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Sokolj Bašota, koji je bio jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija, a poslije rata postavljan je na nekoliko visokih funkcija u Demokratskoj partiji Kosova, kao i za gradonačelnika Kline.

Kako je saopštilo Udruženje veterana OVK, on je takođe dobio poziv, ali se više o tome niko nije oglašavao.

Video: Haradinaj na srpskom jeziku o svojoj ostavci

(Telegraf.rs)